Verzekeren via collectief kan honderden euro’s besparen

Naar verwachting zal het aantal Nederlanders dat een zorgverzekering met een collectiviteitskorting afsluiten, ook in 2014 weer stijgen. Dit is de voorspelling van Independer.

 

In 2006 is in Nederland het nieuwe zorgstelsel ingevoerd waarbij het oude onderscheid tussen particulier en verzekeren via het ziekenfonds kwam te vervallen. Hierdoor zijn mensen zich meer bewust geworden van de kosten van hun zorgverzekering. En niet geheel onterecht, want een goede zoektocht kan zo enkele honderden euro’s per jaar besparen.

 

Indien je recht hebt op een collectiviteitskorting kan dit bedrag nog verder oplopen. Collectiviteitskorting is een percentage wat de zorgverzekeraar in mindering brengt op uw premie omdat u zich als een groep bij de zorgverzekeraar aanmeldt.

 

De meeste Nederlanders maken gebruik van de korting die via de werkgever wordt aangeboden. Hierbij biedt de werkgever vaak slechts één verzekeraar waarbij u van de collectiviteitskorting kunt profiteren.

 

Iedereen kan echter profiteren van collectiviteitskorting. Zo kan je je kosteloos aan te sluiten bij het collectief van de Stichting Zorg voor Koopkracht. Dit is gratis en vrijblijvend maar betekent vaak een besparing van € 150,- tot soms wel € 250,- op de zorgverzekering per persoon per jaar. Hierbij is het een groot voordeel dat u zelf de keuze hebt bij welke zorgverkeraar u zich wilt laten verzekeren. De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft namelijk een collectiviteitskorting bedongen bij meer dan 10 zorgverzekeraars in Nederland.

 

De korting op de premie geldt niet alleen voor de basispremie, maar ook op de aanvullende verzekeringen. De korting op de aanvullende verzekeringen is in veel gevallen zelfs hoger. De kortingen zijn zowel voor de basis- als de aanvullende premie tussen de 5 en 10 procent.

 

Traditiegetrouw maken de zorgverzekeraars in de laatste maanden van het jaar, en voor uiterlijk 19 november, de premies voor het komende jaar bekend. DSW is hierbij de eerste aan het begin van oktober en enkele grote zorgverzekeraars zoals Achmea maakten de premies in de tweede helft van oktober bekend.

 

De premies voor komend jaar kunt u nu vinden op de site van de Stichting Zorg voor Koopkracht. Hier vindt u een overzicht van collectieve kortingen op uw zorgverzekering. Hier kunt u de premies van de grootste zorgverzekeraars vergelijken en zich aansluiten bij het collectief.